Socialism

Varför gör jag detta?

Varför skapa en sida som enbart handlar om varför socialism är fel?

Svaret är att socialism skadar. Socialistiska organisationer och böcker ger en falsk bild av verkligheten och ger en dålig moralisk lära.

Jag har tränat en del kampsport i min dar, och inte alla är effektiva – trots satt alla hävdar att de faktiskt duger till självförsvar. Det finns en del människor som avslöjar detta och ger ut youtube-videos och skriver texter om varför dessa ”martial arts” inte fungerar i en riktig fajt samt att de som säljer dessa ”McDojos” är bedragare som skapar en falsk känsla av säkerhet hos utövarna. När dessa sedan råkar ut för våld i verkligheten blir de helt ställda! Och ibland skadade.

Ansvaret ligger hos de falska guruer som driver självförsvarsskolor som inte fungerar. Några gör det av girighet. Andra för att de faktiskt tror att deras tekniker fungerar – trots att de aldrig är villiga att testa dem mot verkligheten.

Min verksamhet är likadan som de vilka bekämpar dessa McDojos – jag kämpar för de okunniga som dras in i socialistiska rörelser och förbund, där de får sig serverat en verklighetsuppfattning som inte stämmer och de får lära sig en moral som är förkastlig. Vad är det då som inte stämmer?

Socialism – i alla former, spelar ingen roll om de kallar sig kommunister, anarkister, trotskister, syndikalister eller något annat – går ut på två och bara två saker (jodå, det är så enkelt):

Att allt som finns är sociala och ekonomiska strukturer samt att eftersom jag andas, så är hela världen skyldig mig!

Ingen av dessa två stämmer. Den första dogmen gör att man tror att alla problem i världen kan lösas med politiska beslut. ”Politik är att vilja”, men man kan faktiskt inte trolla fram resurser – hur mycket man än vill. När socialister försöker hamnar de gång på gång i problem. Den andra dogmen är lika fel, bara mer moraliskt dålig. Ingen är skyldig någon något! Ingen har någon ”rätt” av försynen att leva på andras bekostnad. Och ingen har sannerligen en ”plikt” att arbeta för att försörja någon annan som helt enkelt inte vill försörja sig själv.

Det jag skrev om punkt nummer två är förstås bara en åsikt. En del människor anser faktiskt att ”Vi har en plikt!” att arbeta övertid om någon inte vill dra sitt strå till stacken. Och mer än nåt annat hatar de tanken på att man skall ha nån sorts skyldighet till motprestation. Det enda man behöver hävda för att få nåt är att tala om sin ”rätt”.

Nåja, det är ju var och ens val att arbeta för att stoppa mat i munnen på gökungar. Problemet med socialister är att de vill tvinga andra människor att göra samma – och det är därför denna sida finns! Den vill aktivt arbeta för att stoppa dem. Och det gör jag genom att skriva om varför socialismen inte fungerar. Vad som blir det praktiska resultatet när socialism krockar med verkligheten!

Häng med!

argument mot vänsterextremism