Alexander Bengtsson

Presentation

Alex Bengtsson är en av de drivande i EXPO. En sk antirasistisk stiftelse som egentligen är en privat åsiktspolis vars syfte är att bråka med Sverigedemokraterna. Med väldigt liten framgång kan tilläggas.

Så här ser Alexander Bengtsson ut:

alexb.ashxPåminner lite om Stephen Hawking.

Bakgrunden till Alex Bengtssons engagemang i EXPO och den sk antirasistiska rörelsen är att redan som trettonåring gick med i Vänsterpartiet . Hans engagemang i den sk antirasismen är en del av hans  politiska agenda. Alexander Bengtsson vill införa kommunism. SD har en annan åsikt, alltså är han mot dem.

UPPDATERING DECEMBER 2017:

Sent 2017 uppdagades att Alexander Bengtsson gjort sig skyldig till grova övergrepp på kvinnor (se här). Han lämnar uppdraget som förbundsordförande för Tillsammansskapet – en organisation Expo nyligen valde att avsluta samarbetet med med hänvisning till att den blivit för politisk. Bengtsson motiverar sin avgång med ”en kronisk och progressiv sjukdom”.

Flera kvinnor  vittnar om ”att han själv har gjort sig skyldig till sexuella övergrepp”.

”Hans kvinnohat, det genomsyrade verkligen allt. Han hade verkligen ingen respekt för någon kvinna och smutskastade kvinnor hela tiden”

uppger en av de drabbade kvinnorna. Han har varit

”manipulativ, hotfull och verbalt aggressiv, både mot andra företrädare och mot gräsrotsaktivister”.

Ledningen på organisationen har fått kännedom om en våldtäkt han ska ha gjort sig skyldig till innan han började jobba för Expo.

Källor:

UPPDATERING 2021

Den stackars trasige Alexander Bengtsson, driver podden Missionen,  https://missionen.nu/om-missionen/  och facebooksidan Livslinjen,  https://www.facebook.com/livslinjen2020/

Där berättar Alex om sitt alkohol- och knarkmissbruk, sin kvinnomisshandel och överhuvudtaget sitt tragiska liv. Han försöker ägna sig åt andlighet och diktläsning istället. Låter positivt.

Det är naturligtvis bra att Alex Bengtsson vänt om sitt liv, men han bör få repressalier för det han gjort mot andra oskyldiga offer. Ej heller verkar han ha ändrat sin inställning att det är helt ok att ge sig på andra för att de inte delar hans inställning i invandringsfrågan.

Källor:

*

1. Artiklar

a. Alex Bengtssons försvarsartikel dec 2017 är borttagen från nätet

2.Brev

a. Brev om föreläsning 27 april 2011

3. Böcker:

a. Sverigedemokraterna har fel
b. Positiv antirasism

4. Föreläsningar:

a. ABF 2010-3-17
b. Angered 2011-04-27
c. Stadsmuseet 2012-10-17

5. Insändare
6. Recensioner

a. Sverigedemokraterna har fel
b. Positiv antirasism

7. Övrigt

a. Alexander Bengtssons egen blogg
b. Informativ länk på Exponerat
c. Länk på Flashback
d. Livslinjen
e. Missionen

*

Till yttermera visso hade Alexander Bengtsson en svår barndom; han blev mobbad och utstött  pga sitt utseende och sina åsikter.

De som mobbade Alexander var unga högerkillar som lyssnade på Ultima Thule. Svårigheterna i uppväxten gav honom en bitterhet och ett hat mot världen som sedan aldrig lämnat honom.

En jämförelse kan göras med Josef Goebbles. En man som väldigt lite liknade de  långa, blonda, ariska hjältar han gärna förde fram som idealtyper i den nazistiska propagandan. En av Sveriges främsta historiker, Peter Englund, skriver om bilden man får av Goebbles via hans dagböcker:

genom dagboksnoteringarna tonar det fram en fåfäng, självupptagen, manipulativ, människoföraktande och i grunden tom människa, som drivs framåt av sina misslyckaden och sitt lyte, en medfödd klumpfot – han hade inte sex med en kvinna förrän han var 33 år gammal. (källa)

På samma sätt kanaliserar Alexander Bengtsson sina svåra erfarenheter med att anklaga allt och alla för ”fascister”, ”rasister” och ”nazister”. Han är i grund och botten en mestadels tragisk människa, och i likhet med andra osäkra, svaga, ofullständiga människor svarar han på kritik med hånfullhet, överlägsenhet och förakt. Hans övergrepp mot kvinnor kan antagligen ses som ett led i detta: ett resultat av att han blivit refuserad och ignorerad av kvinnor i hela sitt liv, och att han som halvkänd debattör tagit chansen att kompensera sig. Med våld som så behövs.

Här är några ytterligare bilder på hur Alex Bengtsson skulle se ut om hans ansikte är i original, respektive symmetriskt till höger och symmetriskt till vänster:alex-gimpad bild1alex-högersidan av ansiktetalex-vänstersidan av ansiktet

alla-tre ——————————————————————————————-

alexbengtsson1vanligalexbengtsson2högeralexbengtsson3vänsterEn del tror att Alexander Bengtsson har sjukdomen fetalt alkoholsyndrom, dvs att hans mamma drack under graviditeten. Andra tror på Goldenhars syndrom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

argument mot vänsterextremism