juli

1 juli 2016, fredag 20

6: kolumn, Redar: den som inte högt kritiserar rasism bidrar till den.

8: Danska smyckeslagen, 100 000 kronor beslagtagna.

13: Serie, Lilla Berlin: På festival; man känner frihet, kvinna tänker oroligt på våldtäktsrisk.

Mörkande. Hon borde vara orolig om hon ser ensamkommande flyktingbarn

14: debattartikel, svart man som är ”trött” på mycket. Han upprepar uttrycket 28 gånger. Bla är han trött på att ses som kriminell, eller att ”olika etniska bakgrunder blir sedda som en homogen grupp”, och att bli ”exotiferad”.

15: insändare, flytta Almedalsveckan till Rinkeby

15: insändare, EU har gjort lite ”för de svaga i samhället”

4 juli 2016, måndag 16

1: Annie Lööf vill ha ny samtyckeslag

1: ”kritik mot festivalerna ökar efter övergreppen”

1: ”Vi måste visa att vi tror på förortsbarnen”

1: Bild med två leende, glasögonprydda blonda unga kvinnor som enligt rubriken ”Ger handfasta råd. ’Mötet mellan människor är superviktigt’”. De har ”skrivit en instruktionsbok för hur man som etablerad kan hjälpa nyanlända i Sverige”

2: om sexövergrepp på festivaler (etnicitet nämns ej)

2: apropå förslag om att flytta Almedalsveckan till Rinkeby, flytta till Rosengård i Malmö istället, ”om nu någon vågar åka dit utav våra kära politiker”.

4: ”Fartyg redo att ta emot flyktingar”

4: ”Lööf rasande efter festivalövergrepp” (etnicitet nämns ej)

4: om bok om integration från s 1, ”Vilja förlag”, med ”uppmaningar” och påpekar att ”Integration får inte vara en envägsprocess, alla måste ta ansvar för att skapa ett öppet samhälle”

Tydligen har de invandrare som begår sexuella trakasserier på festivaler inte exkluderat sig från processen. Som alltid i Metro gäller att det inte finns någon form av beteende som diskvalificerar en invandrare från att vara välkomna i Sverige. Artikeln talar om tvåvägsprocess, men i verkligheten lägger den över allt ansvar på svenskarnas bemötande – liksom alla liknande artiklar i Metro.

6: kolumn av Mansur: ”ursprung i Bangladesh”, förortsbarn får höra att de inte kan bli nåt, ”Samtidigt skriver tidningarna bara om hur deras områden är ’kriminella’. Självklart påverkas deras självkänsla”. ”De flesta journalister kommer från den vita medelklassen”, ”Att ha vuxit upp i en förort är alltså en kompetens som allt för många underskattar”. Mansur passar på att hylla sin kollega Evyn Redar. Också invandrare.

6: Mansur kritiserar rika för de gömmer skattepengar utomlands

14: debattartikel om våldtäkter, ung kvinna skriver att män borde tala om känslor

5 juli 2016, tisdag 16

1: helsida om vad som händer efter sexuella övergrepp

2: som sid 1, och Cissi Wallin är en av dem som utsatts för sexuella övergrepp

4: artikel om fem sexualbrott, bla Elisabeth Massi Fritz uttalar sig, bla färja i mars, Tensta 2013.

De som uttalar sig i Metro återkommer hela tiden, tex Fritz ovan har återkommit med två likadana debattartiklar i ämnet sexuella trakasserier samt som expertvittne (2016-03-09, 23-5, 15-01). Hela numret är ett kontra-nummer om de pågående sexuella trakasserier som invandrare utsätter svenska kvinnor för. Trots flera artiklar, kolumn och insändare tar ingen upp etnicitet som faktor. Åter måste vi hålla i minnet att Metro inte anser att de mörkar, dvs. systematiskt och av politiska skäl väljer att inte rapportera vissa fakta”. De tar inte med vad som inte är relevant. Och de tar sig rätten att själva besluta åt svenska folket vad de skall veta och inte. Enligt Metro är tanken på att ta upp etnicitet en fixering och diskriminering, inte en åtgärd för att minska brottslighet. De etablerade journalisterna anser sig även veta att de som anser etnicitet relevant skulle inte ge med sig oavsett om statistiken visade en klar underrepresentation:

”Endast i en total utopi, där inte en enda invandrare begår ett enda brott, kommer fixeringen vid dem och diskrimineringen mot dem att upphöra… Problemet ligger inte hos den utsatta (min understrykning, medvetet använd känslomässigt ord) minoriteten ifråga, utan hos de främlingsfientliga… Så länge det finns invandrare i landet, finns det syndabockar att utnyttja för (egen) vinning”1.

Inte nog med att journalister tillskriver avsikter. De tar sig också för att i förväg tala om hur politiska motståndare skulle reagera inför fenomen. Om alltså en person anser att USA:s liberala vapenlagar har en koppling till alla skjutningar på skolor och gator, och man inte vill ha en liknande situation i Sverige, anser sig journalister ha rätten att säga:

”Endast i en total utopi, där inte en enda vapenägare begår ett enda brott, kommer fixeringen vid dem och diskrimineringen mot dem att upphöra… Problemet ligger inte hos den utsatta minoriteten ifråga, utan hos vapen-motståndarna… Så länge det finns vapenägare i landet, finns det syndabockar att utnyttja för (egen) vinning”

5: om sexualbrott och nya lagar

6: artikel om sexualbrott och rättegång; kolumn av Julia Skott, skoja inte om våldtäkt etc.

13: serie av Marie Tillman, text ”Nu har det skett en sån där jävla stenkastning igen”, kvinnofigur bakom soffa ”Kan du inte bara sluta?” (koppling till samhällsproblem okänd för mig)

14: debattartikel, två kvinnor om män måste ”stå upp för era systrar”

15: insändare, skapa lugn i skolan genom ”ordningsvakter, psykologer och trygghetsskapande extraföräldrar”2

6 juli 2016, onsdag 16

1: två artiklar om sexuella övergrepp

2: justitieministern uttalar sig om sexualbrott

4: inrikesministern uttalar sig om sexualbrott

5: fler och fler svenskar lever i fattigdom, nu 15%

6: kolumn, Magnusson, våldtäkter

12: Peace and love festivalen tar bort otrygga platser

12: Artisten Naomi Pilgrim hoppar av Socialdemokraterna i Almedalen pga deras flyktingpolitik

7 juli 2016, torsdag 16

1: ”Konflikt om betalning för stoppat asylfartyg”

1: om varför man blir självmordsbombare

4: Om planerat flyktingboende på fartyg. Stoppas. Överklagas

4: Sexuell trakasseri mot kvinna

4: ”Ändrade sig. Polisen JK-anmäls för formulering”. Värmlandspolisen anmäls av privatperson pga skrivit ””ensamkommande barn” skyldiga till sexuella övergrepp i Karlstad i helgen.

”Polisen tog i måndags tillbaka uppgifterna och ändrade på sin hemsida. – Jag har ingen förklaring till varför det skrevs på det sättet, normalt sett försöker vi vara så generaliserande och svepande som möjligt, sade (lokal polischef)”

Om inte attityden i denna händelse är mörkande, vet jag inte vad som är mörkande.

13: serie, Granqvist bildande, cirkelstatistik om inlägg från män på sociala medier, de flesta påminner om att ”inte alla män våldtar” (jämför 2016-01-15)

8 juli 2016, fredag 16

1: framsida om myter, bla kallas det myt att

”Sverige är särskilt utsatt för våldtäkter”. Förklaring enligt Metro: ”Sverige sticker ut i världen med sina höga våldtäktssiffror. Men många länder är dåliga på att redovisa våldtäktsbrott, har andra definitioner eller har lägre anmälningsgrad, vilket gör att det är svårt att jämföra siffror länder emellan”

Exakt samma sak som sagts tidigare i Metro apropå varje våldtäktsvåg skapad av invandrare.3

2: kolumn, Werner: solskenshistorier om ”ensamkommande flyktingbarn” som lär sig läsa mm

5: åklagare yrkar på fem års för tvångsäktenskap i Afghanistan

6: SD vill kunna införa undantagstillstånd. Inrikesministern säger poliser är nöjda med de åtgärder som finns, ”fler poliser närmare medborgarna, med rätt utrustning, som är lösningen”

6: våldtäktsman dömd. Riksåklagaren talar om ökning på festivaler

8: ”Kulturkalaset överväger killfria zoner”

Sommaruppehåll till 11 augusti

Sammanfattning och slutsatser

NOTER

1 Bjurwald, Skrivbordskrigarna, s 243

2Som fd lärare med femton års erfarenhet från svensk skola kan jag intyga att praktiskt taget alla problem i skolan begås av invandrare. Denna insändare måste därför också ses som ett mörkande, eftersom problemen i skolan kunde lösas genom att helt enkelt skicka hem dem.

3 För övrig kan följande sägas: ”Varje gång någon säger ”men”, vet man att allt som kom före är skitsnack” – Gary Busey.

argument mot vänsterextremism