Orätt

Erik Wijks ORÄTT. Ordfronts förlag 2003

 

Redan i titeln slås det fast: Orätt Rättsrötan efter Göteborgshändelserna

 

9: jag ogillar orättvisa

Underförstått: oskyldiga har blivit fällda.

Svaga blir bullied, jag ingrep. Gör jag nu också

Så rätt eller fel= vem som är stor eller liten, inte vem som har fel-rät

10: jag försvarat de som ”uppfattats som angriparna”. Det hemska är kallhamrad planering av domstolar etc för att straffa, det är värre än spontana brott. I Göteborg kastades sten ”av en mängd olika skäl… men jag tror det vanligaste skälet var att en ung människa kände sig trängd och provocerad av polis och slängde iväg sten i ren frustration, vanligtvis utan att träffa någon

parallell till antal skott som avlossas i krig utan att träffa 1: 50000 ?

Domstolarna dömde med ”sänkta beviskrav, hårda straff och politiska undertoner”. Det undergräver mångas tro på demokratin

Får mig att tänka på Trotskijs försvarstal. Svara med motanklagelse

13 Massor med rättsskandaler i Sverige på senaste åren. Bla Osmo Vallo etc. Tusentals har blivit förolämpade och misshandlade av polisen. Tron på demokratin i Sverige blivit allvarligt rubbad bland en eller flera generationer av demonstranter och aktivister.

14 ”Förtroendeklyftan mellan makten och delar av folket” har vidgats

skitprat. Alla utanför en liten minoritet av proffsdemonstranter står på polisens sida. Inte ”delar av folket” bara struntgrupp.

Orsaken att inte fler protesterar är inte att min inställning är skev eller överdriven. Politikers och massmedias tystnad väger tungt. Det går en myt:

”Det var maskerade yrkeshuliganer som oprovocerat angrep polis, skövlade Avenyn, förstörde viktiga demonstrationer och nu får de straff de förtjänar”

 

Myt om ”maskerade yrkeshuliganer” ty av 59 dömda var 32 omaskerade, 41 förstagångsdömda

Urlöjligt. Bara för att en minoritet av de maskerade åkte fast spelar väl ingen roll. De maskerades proffskarriär måste ses som en egen grupp. Av denna grupp åkte 32 dit. Samma gäller förstagångsdömda. Skit samma om de har dömts tidigare. De kan väl vara skyldiga ändå. Dessutom kan man tänka sig massor med proffsdemonstranter som inte blev dömda.

Bara den ”svårt skottskadade” Hannes Westberg o några till var rika. Min ”uppfattning” är att 80-90% var fattiga, många invandrare.

18: ”Oprovocerat” angrep, sägs det. Men de dömda vittnar om att de ”blivit rädda eller frustrerade på grund av provokativt polisbeteende”

Gör det saken klar? Att Per anklagar Pål, varvid Pål anklagar Per för samma sak, så är saken avgjord?

”Visserligen förekom många brutala angrepp på polis”

Medge en del av skulden. Bra taktik.

De dömda påstås skövlat avenyn. Det är en bild ”media trummat in”. Det gick jättefort att städa upp, bara fem miljoner kr, ”en bagatell i sammanhanget”. Endast en har dömts för skövling., ”tillgripen” en tröja, som hon lade tillbaka då det var barnstorlek.

Och bilderna i TV?

Jag var på Avenyn dagen efter, och det såg illa ut.

Många förfasat sig över budskapet kommit bort med de övriga demonstrationerna.. Hade ”bråken uteblivit” hade det inte ändrat något, ty toppmötet skulle stulit rubrikerna, det skulle blivit en ”propagandavinst för EU-etablissemanget”.

Förtjänat straff säger en del. Deras straff är tolv gånger högre än genomsnitt för våldsamt upplopp i Sverige.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

argument mot vänsterextremism