3.1 Henrik Arnstad

Bildresultat för henrik arnstad

INTRODUKTION

Henrik Arnstad är författare och journalist som skriver böcker samt artiklar i den politiskt korrekta median och varnar för faran med fascism.

Enligt Arnstad är fascismen på framväxt överallt. Alla högerpartier i Europa som är kritiska mot invandringspolitiken är fascistiska. Framför allt bekämpar Arnstad Sverigedemokraterna.

Även individer som har något att invända mot regeringens och makthavarnas invandringspolitik är fascister, enligt Arnstad.

Enligt Arnstad finns en stark hotbild mot journalister och andra som kritiserar kritikerna av invandringspolitiken. Bland annat mot honom själv.

————————————————————————————–

PRESENTATION

Arnstad definierar fascism sålunda: åsikten att det existerar en skillnad mellan begreppet ”svensk” och ”inte svensk”.

Att man ens kan definiera en grupp som ”svenskar” och en grupp som ”inte svenskar” är fascism. Att sedan göra det innebär att ställa en grupp utanför och skild från en annan grupp som är inkluderad. Arnstads slutsats är att åsikten innebär att man då påstår att det finns ett ”dem” och ”vi”. Då har man även sagt att alla människor inte är exakt likadana. Eller på vänsterspråk ”lika mycket värda”.

Fascister är alla som påstår att det finns något ”svenskt” och något ”icke svenskt”. Alltså alla som ställer upp en gräns mellan begreppen. Detta gäller gränser mellan folk, språk, ras, kultur, etnicitet, ja helt enkelt allt.

De som gör detta är fascister.

Det är ungefär det enda hr Arnstad säger.

Ett exempel ur en frågestund från nätet:

Elvert: Är man fascism eller nazist om man har utplånat, den före 2011 i Svensk grundlag befintliga, etniska Svenska folkgruppen? Eller är man fascist om man vill skydda denna etniska Svenska folkgrupp, på samma sätt som övriga etniska folkgrupper boende i Sverige? Får man kalla sig Svensk?
Henrik Arnstad: Jag skulle hävda att om man har denna politisk-existentiella världssyn så har man anknutit sig till fascistisk ideologi, ja.

Observera att det endast gäller ”svenskhet”. Skulle en person av dubiös ras, säg en walesare, proklamera att han är kelt, eller att han vill fira St Davis dag och inte tycker engelsmännen har rätt att förbjuda walesarna att göra den till helgdag, eller att han anser sin flagga vara vackrast i världen (vilket den är) eller att JRR Tolkien använde hans språk i textform för att hitta vackra namn på sina alver och att han därför vill bevara det, mot elaka engelsmän som alltid försökt utrota det, så är det helt i ordning.

Det gäller även gränsen mellan en hindu och en icke hindu, botaniska gränser mellan arter och grupper, tidsperioder som jura och krita, avgränsningar mellan kvadrater och övriga fyrkanter.

ALLT detta är ok. ”Fascism” gäller endast då en svensk, eller övriga ariska folk, ställer upp skillnad mellan inne och ute.

——————————————————————————–

AGENDA

Under uppbyggnad.

Att hitta rätt bland Arnstads idéer är inte lätt.

Mannen är mytoman och megaloman.

Kallat sig historiker utan att vara det; påstått sig ha krigsmeriter vilket visat sig vara falskt. Proklamerar öppet att han inte är beredd att bemöta argument eller svara på frågor.

Han har vi flera tillfällen skämt ut sig då han försvarat Sovjetunionens angrepp på Finland under vinterkriget, och ansett Finland som fullständigt medskyldiga i Förintelsen. Osv, osv.

————————————————————————————-

VERK-ALSTER

1. Artiklar/insändare:

a. Åkessons SD är inte ”främlingsfientliga”, Aftonbladet 2013-11-20
b. Så hotas Europa av ultranationalismen, DN 2014-11-06
I textform
Min recension av Så hotas Europa av ultranationalismen
c.  Henrik Arnstad: Ideologiskt stoff visar fascismen i SD

2. Brev

3. Böcker:

a. Min recension av Älskade fascism

4. Föreläsningar

a. 14 maj 2014 på ABF-huset, Järntorget, Göteborg
b. KLYS
c. 22 oktober 2014, Restaurang Trappan, Järntorget, Göteborg. H Arnstad och Sven Eric Liedman
d. 13 april 2015, Biskopsgårdens bibliotek, Göteborg

5. Insändare:

Se Artiklar ovan

6. Recensioner:

a. Min recension av Så hotas Europa av ultranationalismen, DN 2014-11-06 (se ovan)

7. Övrigt:

a. Henrik Arnstad på Wikipedia
b. Henrik Arnstads egen sida på Twitter
c. Länk på Flashback
d. Kritik från Thomas Weber, del1 och del 2
e. Kritik från Torbjörn Tännsjö

 

 *

Henrik Arnstads insats i Vinterkriget!

 

white-death-large

 

Arnstads stora idol, han själv:

murat

 

Och hans budskap:

henrik_arnstad_sd_en_fascistisk_rorelse_c

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

argument mot vänsterextremism